Category Archives: ESXi issue

Useful links about Meltdown and Spectre

Everyone is  working on to fix the Meltdown and Spectre so just thought of sharing few links which will help to handle the issue efficiently . HP Today HP has released update for System ROM and we can find below link to … Continue reading

Posted in Dell, ESXi issue, ESXi Patches, ESXi Tools, Firmware upgrade, HP, Trend Micro Deep Security, VCSA6.5, VMware, Windows | Tagged , , | Leave a comment

VCSA 6.5 upgrade\Installation issues and fixes

Recently I have started upgrading the VC6.0 U3 ( VCSA ) to 6.5 U1 and encountered few issues  so  same like by previous blogs on VC6.0  issues , planned to do it for VC6.5 also and  find the old blogs … Continue reading

Posted in ESXi issue, VC6.0 Appliance Installation Issue, Vcenter Appliance, vCSA 6.0, VCSA6.5, VMware | Tagged , , | Leave a comment

Supermicro bug on running VMs in Nested method.

One of our internal cloud environment which is running ESXi hosts under SuperMicro ( SYS-1027GR ) got failed with the PSOD referencing Fatal (unrecoverable) MCE on one of physical CPU .It happened almost all the ESX hosts on the cluster frequently … Continue reading

Posted in ESXi issue, VMware | Tagged , , , | 1 Comment

vSphere client and Powercli fails to connect vCenter after TLSv1.0 disabled.

As per the KB 2148819 , TLSv1.0 has been disabled from the VC and issue started to connect the VC from the desktop client and also using the powercli . Error from the Desktop client: Error from the Powercli Using the … Continue reading

Posted in ESXi issue, vCSA 6.0, VMware | Tagged , , | Leave a comment

MLAG issue on CISCO UCS Servers with Arista switch

We were trying to configure the MLAG on the Arista switch on each uplink group of the CISCO UCS ( UCSC-C240-M3s) server . Initially ESXi 6.0 was installed and when we trying to enable the LACP on the dVswitch , host … Continue reading

Posted in Arista MLAG, CISCO UCS Servers, ESXi issue, Windows | Tagged , | 1 Comment

Active Director user denied to ESXi SSH login – ESXi 6.0 ( 3620759)

After configuring the AD authentication on the ESXi 6.0 as per the KB 2075361 , we were not able to login to the ESX shell using the AD Authentication . From the /var/log/ auth.log , we have noticed the below error. pam_access(sshd:auth): access … Continue reading

Posted in ESXi issue, VMware | Tagged | 2 Comments